torsdag den 6. oktober 2011

Nye billeder



















Vi var omkring grunden i går sidst på dagen og tog nye billeder.

Ja, ovenstående lyder jo meget fint - den sandfærdige historie er: Jeg TVANG Finn og Emma til at køre med forbi grunden i går, da vi skulle vente i byen i ½ time på at Laura blev færdig med Teori, og vi HAVDE købt ind, så hvad skulle vi ellers
lave? .... Så under højlydte protester nåede vi grunden. Her blev de begge beordret ud af bilen og stille sig i hjørnene af grunden, da jeg havde lovet havearkitekten (dét vender jeg lige tilbage til) at tage billeder af skråningen. De fik faktisk besked på at finde skel-pælene - Emma fandt aldrig én, og jeg frygter, at den er "kørt ned" da naboen byggede hus. Finn fandt en, så det var jo fint.

Her er billederne

Billedet ovenfor:
Emma og Finn står i hvert sit hjørne, bilen i det tredje hjørne på vejen og i gruppen af 3 træer, er det fjerde hjørne cirka ved de to træer, der står tættes...

Til de andre billeder:
* De hvide pinde man kan se på nogle af billederne er fra boreprøverne.
* Huset bag Emma er vores nabo.
* De andre huse er forskellige nybyggerier på vejen samt nogle af dem, vi har udsigt til fra vores grund.

Havearkitekt. ja, vi har besluttet at inddrage en sådan allerede nu, da Finn fik af vide fra kommunen, at det var en god ide at søge om tilladelse til terrænregulering samtidig med byggetilladelsen. Og den sidste sendes af sted i uge 43!

I lokalplanen for vores område står, at der kun må terrænreguleres op til 50 cm. Det er noget af en udfordring, og vores grund ender nok som rismarker i talrige terrasser! Eller, det ville den, hvis vi selv skulle finde på noget, så derfor: en havearkitekt er hyret!

tirsdag den 4. oktober 2011

Entreprisekontrakt

3. oktober 2011

Så har vi skrevet under på entreprisekontrakten!

Det føles helt vildt godt og fuldstændigt rigtigt. Vi har fået et hus, vi synes er lige som det skal være, og vi har en rigtig god dialog med vores typehusfirma: HusCompagniet.

Huset bliver på 167 m2, med ca. 10 m2 overdækket terrasse, et redskabsskur på 20 m2 samt dobbelt carport. Vi har valgt mursten (Camel), tag (rød betontegl), vinduer (Rationel, hvid med sprosse) og en helt masse andre ting. Mange af valgene kan omgøres på et senere tidspunkt, men vi tror nu, at det meste er som det skal være. Vi har jo, må man sige, haft god tid til at forberede os! Alle valgene er med til at bestemme prisen, så hvis vi senere bestemmer os for at opgradere noget, stiger prisen - dette sætter jo en begrænsning, må man sige!

Køkken og andet inventar (bryggers og bad) har vi slet ikke taget stilling til endnu, der er bare afsat et beløb hertil i kontrakten.

Prisen blev lige over 2.1 mill. og vi har valgt selv at lægge alle trægulvene i værelser og i stuen. Så udgiften hertil skal altså lægges oveni.

Hertil kommer anlæg af have, terrasse og flisegange - ca 100.000 kr regner vi med. (forhåbentlig er det højt sat!)

Så er planen klar!

Oktober 2011

Ja, så er det hele ved at falde på plads.

Huset er solgt pr. 2/1 2012. Vi har lejet en lejlighed fra 1/12 2011, så vi har en måneds tid til at flytte. Vi har boet her i knap 19 år og med masser af plads ved alle jo, at man får samlet rigtigt - RIGTIGT - meget sammen! Så det tager tid at rydde op og smide ud.

Vi kan under ingen omstændigheder have alt med ind i en lejlighed, men heldigvis har Finns mor en stor kælder og slår det ikke til, så må vi jo leje en container eller lignende.

Pigerne glæder sig helt vildt til at flytte til byen og bo i lejlighed. Det er næsten ligeså spændende som at tilbringe efterårsferien i Barcelona :-)

Huset er solgt!

September 2011

Hen over sommeren 2011 blev vi enige om, at vi ville opgive hussalget og istedet sætte grunden til salg. Dog var der lige en enkelt køber, som havde udvist interesse før sommerferien, som vi liiiiige ville afvente en afklaring på. Og det vidste sig at være den rigtige beslutning!

23. september skrev vi slutsedlen under og huset var solgt. Til en ung familie med 2 mindre børn og lyst til at bo på landet. De overtager både hønsene og katten Freja.

Vi er sikre på, at de bliver lykkelige for at bo her - det har vi selv været, og det ER bare et super-dejligt sted. Hvis vi i dag skulle finde et hus på landet, ville vi vælge det igen!

Og ja, det er selvfølgelig vemodig for os alle at skulle flytte, men vi skal videre og nu begynder en spændende og hektisk tid for os.

De første billeder

November 2009












Her ses vores grund fra det nordøstlige hjørne (hvor stien møder vejen) og med udsigt over mod megacentret. Kablerne hører altså til vores grund.

Vi har også taget enkelte billeder fra området, mens byggemodningen stod på.

Vores grund kan anes på de fleste af følgende billeder i Picasa.

Vi har købt en grund!

November 2009
Efter at have tænkt over tingene og overvejet for og imod igennem de sidste 2 år, har vi nu endelig taget en beslutning og gjort alvor af alle overvejelserne:
Vi har købt en byggegrund.

Kommunen sendte lokalplan for udstykning af området i høring i forsommeren 2006. Lokalplanen blev vedtaget i august og henover vinteren gik arbejdet med at etablere veje, kloaker osv i gang. De første grunde i området blev solgt i februar 2008 og de sidste blev udbudt i august 2009. Vores interesse i området skyldes, at vi havde overvejelser om at flytte tættere til Holbæk, men vi ville bo i denne ende af byen. Nærheden til skoven og Naturskolen talte også på plus-siden - mens nærheden til Megacentret talte på minus-siden!



Vores grund er adressen Leddet 15.

Det har ikke været nogen nem beslutning, hvilket også er årsagen til, at vi har holdt det for os selv. Men nu er vi alle 4 enige om, at med vores liv, vores interesser og det vi gerne vil bruge tiden på, så vil en bolig tættere på Holbæk være en god ide. Vi har jo ELSKET vores nuværende, dejlige bolig midt i den skønneste natur - men tiden er inde til et skift for os.

Hvad sker der nu? Vi overtog formelt grunden 1/11 2009. Siden da er der ikke sket så meget på selve grunden, men vi har fået papirarbejdet stort set på plads, og pengene er betalt. I januar 2010 bliver der lavet jordbundsundersøgelse, så vi kan være sikre på, at der ikke er ubehagelige overraskelser dér!

Vi har også fået sat vores hus til salg hos HOME, Holbæk. Fra januar 2010 vil det kunne ses på nettet.

Når huset er solgt kan vi begynde at bygge, og vi er allerede i gang med at undersøge, hvilket byggefirma, der skal bygge VORES hus. - og ja, så flytter vi jo altså på et tidspunkt - Men ikke ret langt væk!